in ,

Bierverkoop daalt met 8% : Heineken schrapt 8000 banen

De Nederlandse biergigant Heineken schrapt wereldwijd 8000 banen in een poging om kosten te besparen, en volgens de planning zullen er zo’n 300 banen verdwijnen in Nederland, zo bevestigde het bedrijf op woensdag.

Heineken heeft wereldwijd 85 duizend werknemers en is zwaar getroffen door de coronapandemie, omdat cafés en bars gesloten waren en sociale bijeenkomsten werden ontmoedigd.

Het bedrijf zei woensdag dat ze vorig jaar 8 procent minder bier hebben verkocht, de netto-omzet met 12 procent is gedaald en dat de nettowinst vrijwel gehalveerd is tot 1,2 miljard euro.

Het banenverlies zal volgens het bedrijf ongeveer 350 miljoen euro per jaar besparen. Bovendien hoopt het bedrijf, door een grotere efficiëntie, nog eens 2 miljard euro aan besparingen te genereren.

Heineken zei in oktober dat de pandemie zou leiden tot banenverlies en dat het de personeelskosten op het hoofdkantoor in Amsterdam en de regionale landenkantoren in het eerste kwartaal van dit jaar met 20 procent zou verlagen.

Dat banenverlies is meegenomen in de woensdag aangekondigde vermindering van het personeelsbestand met 8000 personeelsleden, vertelde een woordvoerster van Heineken dat het in Nederland gaat om een totaal van 300 banen. “Dit is een proces waarin we ons momenteel bevinden”, aldus de woordvoerster.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije onthult nationaal ruimteprogramma

Het OMT maakt zich zorgen om veiligheid van verkiezingen in Maart