in ,

Biden maakt een einde aan het reisverbod voor moslimlanden

De Amerikaanse president Joe Biden maakte woensdag een einde aan het reisverbod, ingezet door zijn voorganger, voor verschillende landen met een moslimmeerderheid, dat de nieuwe regering “discriminerend” noemde.

Biden ondertekende het uitvoerend bevel in het “Oval Office”, nadat hij de eed had afgelegd om de 46e president van het land te worden.

In de proclamatie zei hij dat de Verenigde Staten “is gebouwd op een fundament van religieuze vrijheid en tolerantie, een principe dat is verankerd” in de grondwet van het land.

Trump introduceerde het verbod in maart 2017 met een uitvoerend bevel, gevolgd door proclamaties die doorlichtingsmogelijkheden en processen introduceerden, daarbij verwijzend naar pogingen tot binnenkomst van ‘terroristen’ of ‘bedreigingen voor de openbare veiligheid’, in een poging om te voorkomen dat individuen de Verenigde Staten binnenkomen vanuit moslimlanden en vervolgens verschillende andere Afrikaanse landen.

“Onze nationale veiligheid zal worden verbeterd door de Executive Order en Proclamations in te trekken”, zei Biden, en hij beval alle Amerikaanse ambassades en consulaten om de visumverwerking te hervatten op een manier die consistent is met de verhuizing.

De beperkingen waren “geworteld in religieuze animus en xenofobie”, aldus woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, aan verslaggevers tijdens een persconferentie.

De Council on American-Islamic Relations (CAIR) verwelkomde de stap en noemde het “een belangrijke eerste stap in de richting van het ongedaan maken van het anti-moslim en anti-immigrantenbeleid van de vorige regering.”

“Het is een belangrijke vervulling van een campagnebelofte aan de moslimgemeenschap en haar bondgenoten”, zei Nihad Awad, hoofd van de grootste islamitische burgerrechtenorganisatie van het land.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Werkloosheid zal sterk toenemen in 2021

Rutte : Avondklok is noodzakelijk om ons land te beschermen