in ,

Bezuinigingen bij daklozenopvang

De Eindhovense politiek houdt voet bij stuk bij de voorlopige bezuiniginen die gepland staan bij het begeleiden van daklozen in hun stad.

Leger des Heils, Neos en Ervaring die Staat zijn boos om deze maatregel. Zij zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van daklozen en zeggen dat de deur voor veel daklozen die hun leven op orde willen stellen, heel hard dicht gaat als deze bezuinigingen vasthouden. Momenteel krijgen ze 24-uurs begeleiding en een warm plek maar als deze mensen geen steun meer ontvangen van hun gemeente houdt dit op, “Dat betekent dat we straks nee moeten verkopen. Mensen die juist heel kwetsbaar zijn. Mensen die een slechte jeugd hebben gehad, psychische problemen of verslaafd zijn. Of alle drie tegelijk. Die kunnen toch niet het kind van de rekening worden.” zegt Joke Wisseborn van het Leger des Heils.

PvdA, VVD, GroenLinks en CDA zeggen dat de bezuinigingen nodig zijn omdat de gemeente kampt met miljoenentekorten. Ze zien geen reden om van de korting van dertig procent op woonbegeleiding voor daklozen af te zien. Ook plant de coalitie bezuinigingen in andere terreinen in de zorg en gaan hier voorlopig nog wel even mee door.

De coalitiepartijen vinden dat de zorginstellingen moeten kijken of ze dezelfde zorg kunnen leveren voor minder geld. Ze moeten op hun centjes letten zeggen ze, “We moeten op de kosten letten. Laat ze bekijken of het efficiënter kan. Het hoeft niet altijd evenveel of meer geld te kosten.” aldus PvdA-raadslid Arnold Raaijmakers.

Wisseborn reageert daarop met dat ze zeker meer zou willen innoveren maar, “met zo een fikse korting gaat dat niet.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bellen en TV kijken via internet toegenomen

Prorail: Alle onbewaakte overwegen moeten verdwijnen