in

Bezoekers vast in kapotte megazweefmolen op Tilburgse kermis

De reuze zweefmolen Around the world XXL op de Tilburgse kermis is zaterdagmiddag vermoedelijk door de harde wind vastgelopen. Bezoekers kwamen iets boven de helft van de enorme mast vast te zitten. Na ongeveer een half uur slaagden medewerkers erin de attractie weer aan de praat te krijgen.

Nadat het gevaarte tot stilstand was gekomen, klom een medewerker van de attractie in de 80 meter hoge mast, mogelijk om de vastzittende bezoekers toe te spreken. Wat ervoor heeft gezorgd dat de attractie is vastgelopen, is nog niet duidelijk. De exploitant meldde aan Omroep Brabant dat de attractie een sensor heeft die harde wind registreert. De sensor zou niet goed hebben gewerkt, waardoor de molen stopte.

Volgens de gemeente kwamen alle inzittenden met de schrik vrij. Wel was menigeen geschrokken. ,,Ik verveelde me”, zei Louise Drijver (10) na afloop. ,,We gingen maar attracties spotten om de tijd te doden.” Haar nichtje vond het wel iets enger: ,,Ik heb van de week zo’n filmpje gezien van een attractie in Indonesië waar iets mis mee ging.” Net als de andere bezoekers kregen de meisjes het entreegeld terug. Niet iedereen kwam er zo nuchter uit, een tweetal bezoekers verliet huilend de zweefmolen. ,,Geen tranen maar ik ben wel erg geschrokken”, zegt Linda van Assouw. ,,Dit was de laatste hoge attractie van mijn kermis.” Op zich hadden de bezoekers nog geluk, vijf minuten nadat ze op de grond stonden, begon het hard te hagelen en regenen.

Bron : AD

Video : YouTube Omroep Brabant

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

British Airways stopt per direct de vluchten naar Cairo

Vandaag 34,6 graden, morgen nóg heter