in

Besmettingscijfers nog te hoog maar mogelijke versoepelingen rond Pasen

De persconferentie vandaag was niet echt een spannende bijeenkomt. De besmettingscijfers en het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis zijn nog te hoog en er kunnen momenteel onmogelijk versoepelingen komen, maar de demissionair premier, Mark Rutte, had het wel over een kantelpunt, omdat “het vaccin de overhand krijgt op het virus”.

Er wordt gesproken van mogelijke versoepelingen rond Pasen. De premier hoopt ‘nieuwe stappen’ te kunnen zetten rond Pasen. Over vier weken is het tweede Paasdag en Rutte hoopt vooral de horeca meer perspectief te kunnen bieden.

De lockdown, avondklok en sluiting van horeca blijft nog zeker tot einde van de maand gelden, maar Rutte benadrukt, “deze lockdown houden we niet nog 4 maanden vol”.

Ook wordt er door het kabinet geadviseerd om voorlopig (tot 15 april) nog in het land te blijven en niet te reizen naar het buitenland. Op 23 maart komen ze met nieuw reisadvies voor de maand mei. Rutte zegt dat er mogelijk dan ook meer duidelijkheid zal komen over de zomervakantie.

We krijgen nog niet de versoepelingen waar we op hoopten, maar wel komen er lichte veranderingen vanaf 16 maart. Kinderen mogen weer naar zwemles en volwassenen mogen weer in groepjes van 4 buiten sporten.

Ook mogen verpleeghuizen niet één maar twee bezoekers per dag ontvangen en mogen winkels, in plaats van twee, vier klanten binnen laten, maar wel nog steeds op afspraak.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Regen en windstoten tot 11 kilometer per uur

Gebruik van partydrugs verminderd, terwijl cannabis verkoop stijgt