in ,

Benzine en sigaretten worden weer duurder in 2020

Prijzen gaan weer omhoog voor sigaretten en ook de benzineprijs stijgt mee. Het wordt niet alleen maar duurder aan de pomp, je moet ook meer betalen voor diesel en LPG.

De extra kosten wilt het kabinet verrekenen met maatregelen voor een beter klimaat. Automobilisten gaan ruim vijftig cent meer betalen voor een volle tank. De accijns op benzine Euro95 E10s stijgt met meer dan 1 cent per liter (0,0126 euro p/l). Voor diesel is dat de helft, meer dan een halve cent per liter (0,00793 euro p/l). En in het geval van LPG is dat weer de helft van diesel. LPG ziet een stijging van een kwart cent per liter, (0,00298 euro p/l).

Paul van Selms van UnitedConsumers, een consumentenadviescentrum, benadrukt nog even dat een tankbeurt een halve euro duurder wordt, “Het argument voor deze accijnsverhoging is de inflatie – door de overheid vastgesteld op 1,6 procent. Dat de overheid de accijnsverhoging ook nog eens belast met 21 procent BTW wordt voor het gemak vergeten. Daardoor wordt uw tankbeurt een halve euro duurder.”

En het gaat hier niet alleen maar om brandstof. Ook rokers krijgen te maken met een grotere gat in hun portemonnee. De stijging van prijzen op accijnzen op sigaretten is een onderdeel van het plan van de Nederlandse overheid om in 2040, een rookvrij generatie op te laten groeien. De accijns op een standaard pak met 20 sigaretten gaat per 1 januari omhoog met 14 eurocent, maar daar blijft het niet bij. Op 1 april komt daar nog eens een hele euro bij. Het uiteindelijke doel is de prijs verder te verhogen tot 10 euro in 2023.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duizenden Turkse ouders onterecht bestempeld als fraudeur door Belastingdienst

Nederlandse man wurgt ex omdat ze te hard snurkt