in ,

Bellen en TV kijken via internet toegenomen

Meeste Nederlandse huishoudens hebben geen vaste telefoon meer in hun huis. We hebben bijna allemaal onbeperkt bellen en SMS-en via onze mobieltjes. En in 2018 belt meer dan de helft van Nederland (55%) via internet. Denk aan handige apps, zoals, WhatsApp, Facetime of Skype.

Het zijn vooral jongeren van 12 jaar of ouder die bellen via internet. Meer dan drie kwart (77%) van de 12- tot 25-jarigen belde in 2018 via internet. Bij de ouderen (75+) ligt het aantal veel lager (22%).

En net als bellen via internet, heeft ook online tv kijken toegenomen. Meer dan de helft (56%) van de bevolking keek in 2018 televisie via internet. In 2012 was dat nog 39%. Online tv kijken is even populair bij leeftijden onder 12, als boven de 12 tot 45. Bij ouderen boven de 75 gaat het aantal weer omlaag naar 22%.

YouTube is erg populair bij de bevolking die online tv kijkt. Bijna drie kwart (72%) kijkt filmpjes of video’s via de online streaming service. En dit is te merken door het groei van Social Media gebruikers. In 2018 is het aantal Social Media gebruikers in Nederland toegenomen met 85%. We zijn bijna allemaal te vinden op Facebook of Instagram en spreken elkaar bijna alleen maar via WhatsApp.

We zien een groei van 81% bij WhatsApp gebruikers. Korte berichtjes naar elkaar versturen met een emoji erachter is populairder dan ooit. En dit geldt ook voor professionals die graag willen netwerken. Social Media sites voor professionals, zoals LinkedIn zag een groei van 12% in het afgelopen jaar.

Het zijn niet alleen maar jongeren die op Social Media zitten. De afgelopen jaren zoeken ook ouderen toevlucht op internet. Vooral onder 65- tot 75-jarigen. In 2018 zei 68 procent van deze leeftijdsgroep actief te zijn op sociale media. Dit was in 2012 nog 24 procent.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Herfstweer houdt aan met bewolking en regenbuien

Bezuinigingen bij daklozenopvang