in

Belgische studenten bespotten Islam verkleed als zelfmoordterroristen

Een groep middelbare scholieren bespotten de islam toen ze hoofddoeken en zelfmoordriemen droegen terwijl ze de beweging van het islamitische gebed imiteerden.

“Oud-studenten vieren traditioneel afstudeerceremonies 100 dagen voor het einde van het schooljaar.” aldus Mahinur Ozdemir, een onafhankelijk parlementslid van het Brussels Gewest, aan Anadolu Agency.

“Het is echter schandalig dat deze studenten het thema hebben gekozen ‘Islam en Saoedi-Arabië’ en islamitische gebed imiteerden met hoofddoeken en gebombardeerde riempjes, dus moslims direct associëren met terrorisme.”

Jan de Gendt, hoofd van het College Paters Jozefieten, de katholieke school in Gent waar deze afstudeerceremonie plaats heeft gevonden, verdedigde hun acties en zei “het is allemaal entertainment en heeft niet tot doel iemand te provoceren of van streek te maken.”

Ozdemir is van mening dat de opmerkingen van de Gendt, dergelijke gebeurtenissen normaliseert en dat dit tot islamofobie leidt.

“Is het acceptabel om hoofddoeken te dragen voor entertainment, terwijl het op school verboden is?” vraagt Ozdemir.

“Het is onaanvaardbaar dat studenten traditionele Arabische kleding dragen en de islam en moslims in verband brengen met terrorisme en geweld.” zei Coskun Beyazgul, het hoofd van religieuze aangelegenheden in België.

“Dit gedrag, dat onverenigbaar is met de cultuur van samenleving en de verspreiding van negatieve islamitische perceptie in het openbaar veroorzaakt, wordt gezien als een uiting van anti-islamitische en haatdragende taal.” voegde hij eraan toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Overval op ALDI in Mensfort

Schade door explosie voor coffeeshop Amsterdam