in

Belgische rechtbank verwerpt de terugkeer van Daesh-bruiden

Auction Legal Judge Gavel Justice Law Hammer

De Belgische rechtbank verwierp donderdag een eerder besluit om twee burgers te repatriëren die eerder waren getrouwd met Daesh-leden in Syrië.

Het hof van beroep vernietigde een uitspraak van 2018 van een lagere rechtbank dat de Belgische burgers, Tatyana Wielandt (25) en Bushra Abouallal (25) toestemming zouden krijgen om naar het land terug te keren, net als hun zes kinderen in kampen die door de YPK / PKK-terreurgroep wordt geleid.

De lagere rechtbank had ook geoordeeld dat, als de regering de beslissing niet binnen 40 dagen zou uitvoeren, zij een dagelijkse vergoeding van vijfduizend euro per kind, tot maximaal één miljoen euro, zou moeten voldoen.

De beslissing kwam op de hielen van verzet tegen de eerdere beslissing om de vrouwen terug te halen door minister van Volksgezondheid, Maggie de Block, die verantwoordelijk is voor vluchtelingen- en immigratiezaken.

Naar aanleiding van het vonnis zei de minister van Justitie, Koen Geens, dat de regering zou trachten te voorkomen dat kinderen onder de 10 jaar getroffen worden door de beslissing, eraan toevoegend dat minderjarigen “niet moeten worden gestraft voor de fouten van hun families.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

18-jarige komt om door verkeersongeval Best

Nederlanders doen weer belastingaangifte