in

Belgische huisarts besmet meer dan 100 patiënten met Covid-19

De praktijk is inmiddels gesloten, maar de telefoon van Leon G. blijft overgaan en het zijn geen ‘beterschap’ wensen, “Ik heb die mensen alleen maar willen helpen. Heel mijn leven heb ik zó mijn best gedaan. En nu krijg ik dit op mijn bord. Ik weet niet of ik straks opnieuw mijn praktijk open.” aldus G. aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De arts had maandag last van klachten en werd dinsdag getest. Woensdag kreeg hij zijn positieve uitslag, maar hij is in die drie dagen niet gestopt met werken, “In de drie dagen tussen het ziek worden en mijn positieve test ben ik blijven werken. Er zijn patiënten bij me geweest. Allemaal mensen die ik mogelijk kan hebben besmet. Maar ik wilde die mensen gewoon helpen.”

Na een klacht van een patiënt, bleek dat hij niet altijd een mondkapje droeg, tijdens zijn consultaties, “Tja, ik heb dat toegegeven. Onmiddellijk zelfs. Ik ben geen leugenaar. Af en toe moet ik vergeten zijn om het op te zetten. Maar dat deed ik niet met opzet. Maar het is dom natuurlijk. Dat weet ik ook.”

De Belgische gemeente Kruisem, waartoe Ouwegem behoort, waar de arts zijn praktijk heeft staan, zag sinds vrijdag een plotselinge stijging in coronabesmettingen. Op Zaterdag stond de teller op 104 bevestigde besmettingen. Nou kijkt iedereen naar dokter Leon G., omdat hij een superverspreider zou kunnen zijn.

Alle patiënten van de arts zijn inmiddels opgezocht door een team van medische experts. Het gemeentebestuur van Kruisem laat weten dat het niet heel makkelijk ging, omdat de huisarts nog met een ouderwetse kaartjesbak werkt en niet alle contactinformatie van zijn patiënten bezit.

Het gaat hier waarschijnlijk om meer dan 100 besmette patiënten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mark Rutte schrijft brief aan Tweede Kamer : Verkeerde inschatting gemaakt

Reastaurants naar Rechtbank om sluiting aan te vechten