in

Belgische familie beschuldigd Efteling van ‘discriminatie’ en ‘vernedering’

Volgens haar advocaat, Geoffrey Woodrow, voeren zij en haar familie juridische stappen tegen het pretpark en zijn ze van plan om aangifte te doen van discriminatie, bij openbare aanklagers.

In een Facebook-bericht, dat inmiddels 3000 keer is gedeeld, schrijft Liza Kurukulasuriya, die van Sri-Lankaanse afkomst is, dat ze een ‘schandalige’ behandeling is ondergaan, racistisch is behandeld door een werknemer en gevangen werd gezet op ‘beschuldigingen van fysiek misbruik die de volgende dag werden ingetrokken.’

Kurukulasuriya, een senior ontwikkelingsmanager voor een denktank in Brussel, en haar man bezochten afgelopen weekend het Nederlandse pretpark met hun twee zoons, van wie er één op tweejarige leeftijd de diagnose autisme kreeg. Ze zeggen dat ze, nadat ze ‘minstens vijftien minuten’ in de rij voor het toilet stonden, tegen de sluitingstijd van het park te horen kregen dat het toilet dicht ging.

Hun achtjarige zoon, die gedragsproblemen heeft waardoor hij moeilijk in de rij kan staan, was diep bedroefd en stond op het punt in zijn broek te plassen, maar werd alsnog de toegang geweigerd, ondanks dat de familie een faciliteitenkaart liet zien voor gasten met een handicap en medische certificaten en een Nederlandse vrouw wel naar binnen mocht.

Ook schrijft de familie dat een vrouwelijke Efteling medewerker, mevrouw Kurukulasuriya ‘jij zwarte teef’ noemde omdat ze protesteerde, en zei dat ze het kind vertelden naar binnen te rennen ‘ondanks dat de Efteling medewerker de ingang blokkeerde’.

Mevrouw Kurukulasuriya werd vervolgens vastgehouden door de beveiliging van de Efteling, kreeg geen toegang tot water en toiletten, haar mobiele telefoon was naar verluidt afgepakt en de politie werd gebeld. Ze werd toen gearresteerd op beschuldiging van fysiek ‘misbruik’ van een Efteling-medewerker, een ernstig misdrijf met straffen tot vier jaar gevangenisstraf.

“Ik heb haar niet geslagen, ik heb haar geen pijn gedaan, hoe kun je iemand hiervoor in de gevangenis zetten?” zegt, mevrouw Kurukulasuriya tegen Dutchnews.nl, “Ik heb 17 uur van mijn leven in de gevangenis doorgebracht en hoeveel mensen zijn er in die tijd vermoord en beroofd? Ik vind wat er is gebeurd walgelijk. Als ik mijn kinderen moet vertellen dat ik ben gearresteerd omdat ze wilden plassen, kan ik het nog steeds niet geloven.”

Ze zei dat haar familie onlangs twee jaar had gewerkt om hun zoon te helpen zijn blaas onder controle te houden in plaats van op straat te plassen, en daarom was het belangrijk dat hij niet achter een boom ging, “Ik protesteer hier niet tegen voor financiële compensatie”, voegde ze eraan toe, “Ik wil er zeker van zijn dat geen enkel ander gezin zoiets ervaart.”

Haar advocaat vertelde DutchNews.nl dat ze aangifte zouden doen van discriminerende beledigingen door een Efteling medewerker bij de officier van justitie en rechtstreeks een klacht zouden indienen bij de Efteling. “Het was een hele slechte ervaring voor de hele familie. Hun doel is om ervoor te zorgen dat er meer aandacht komt voor bezoekers en kinderen met speciale behoeften.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Unicef : Gelukkigste kinderen in de wereld zitten in Nederland

Zorgpremies worden volgend jaar duurder