in

België bedankt Turkije voor het herenigen van moeder en dochter

België bedankte donderdag de Turkse functionarissen voor de hereniging van een Belgisch meisje en haar moeder. Het meisje was twee jaar geleden ontvoerd door haar vader en werd in isolatie in Syrië werd vastgehouden.

Volgens een verklaring van de Belgische ambassade in Ankara, stapten Turkse veiligheid- en inlichtingeneenheden tussen na de dood van de vader van het vijf-jarige Belgische meisje met Marokkaanse afkomst en brachten haar naar Turkije.

In een verklaring heeft Michel Malherbe, ambassadeur van België in Ankara, de Turkse autoriteiten bedankt voor hun “constructieve houding en bijdragen” om tot een verheven conclusie te komen.

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bedankte woensdag zijn Turkse collega Mevlut Çavusoglu telefonisch.

Het kantoor van de gouverneur van de zuidelijke provincie Hatay in Turkije had ook een verklaring over de kwestie uitgegeven waarin stond dat het meisje maandagavond naar Turkije werd gebracht en dat ze na gerechtelijke procedures bij het provinciale migratiebureau naar België zou terugkeren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rusland gaat meer luchtafweersystemen plaatsen op de Krim

Ouders: nog steeds veel lesuitval op VMBO Maastricht