in ,

‘Belangrijke informatie’ over geteste coronapatiënten kwijt

Het RIVM kan op basis van de opgeslagen informatie over uitgevoerde tests zien of er groepen personen zijn die meer risico lopen. Het gaat hier om “belangrijke informatie”, zo zegt Van den Hof, “We weten wél hoeveel patiënten er zijn, maar we weten deze week niet hoeveel kinderen, zorgverleners, mantelzorgers en medewerkers van de kinderopvang getest zijn en welk percentage positief was getest.”

De gevolgen van deze storing in data is dat er deze week drie pagina’s ontbreken in de toelichting op de weekcijfers die het RIVM sinds deze maand wekelijks naar buiten brengt, “Hierdoor hebben we tijdelijk geen zicht op bepaalde gegevens over de besmette personen, bijvoorbeeld of het gaat om kinderen van 0 tot 6 jaar. Dit is een hoofdpijndossier, we balen ervan.” aldus collega-epidemioloog Agnetha Hofhuis.

Het probleem ligt volgens het RIVM bij de database van CoronIT. Deze is een IT-systeem die speciaal voor corona is opgerichte, waarin kenmerken worden opgeslagen van positief geteste coronapatiënten. In de afgelopen week (maandag tot en met zondag) zijn er in totaal 73 duizend mensen getest. Volgens Van den Hof is de database te groot geworden, “Het geeft problemen. Het gaat om de testuitslagen en gegevens van 370 duizend mensen, getest sinds 1 juni. Dat aantal neemt nog steeds toe, die database is gigantisch groot.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

RIVM meldt een stijging in Coronabesmettingen

Op mensen geteste COVID-19 vaccin toont positieve resultaten