in

Basisscholen en kinderdagverblijf blijven gesloten tot 8 februari

Basisscholen en kinderdagverblijven mogen op 25 januari niet open, zoals het kabinet had gehoopt, bevestigt minister van onderwijs, Arie Slob, zondag.

Het besluit om scholen tot minstens 8 februari te sluiten is ‘helaas onvermijdelijk’, aldus Slob, na de bijeenkomst tussen ministers en gezondheidsdeskundigen op zondag.

“Ik besef dat dit een klap is voor leraren, ouders en leerlingen”, aldus Slob. “Uw kinderen helpen met hun schoolwerk, terwijl u uw eigen werk doet, is erg moeilijk om mee om te gaan.”

Slob zei dat ministers met werkgevers en vakbonden zullen praten over het geven van verlof aan ouders met dubbele verantwoordelijkheden, en dat de regering zal helpen om dit te betalen.

Bovendien zei Slob dat hij en onderwijsexperts naar andere maatregelen keken om leerlingen te helpen hun ontbrekende opleiding in te halen zodra de scholen weer mogen openen. De regering zou hiervoor geld beschikbaar stellen, zei hij.

Scholen en kinderdagverblijven blijven open voor de kinderen van mensen die ‘essentiële’ banen vervullen, zoals gezondheidswerkers, terwijl middelbare scholen open blijven voor kinderen in examenjaren.

Het Outbreak Management Team had al aangegeven dat het vervroegd heropenen van basisscholen geen optie was, aangezien de infectiecijfers niet genoeg zijn gedaald, en de komst van de meer besmettelijke stam van het coronavirus, B117, in Nederland.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Waterkanon gebruikt om illegale demonstratie in Amsterdam op te breken

Er liggen geen coronapatiënten op de IC