in

Banen weg bij KPN

KPN gaat versneld banen schrappen. Dat heeft het telecomconcern woensdag aangekondigd bij de lancering van een nieuw strategieplan voor de komende drie jaar. De onderneming geeft niet aan hoeveel arbeidsplaatsen er exact verdwijnen.

Een woordvoerder van KPN zegt dat de reductie in arbeidskosten niet direct uit te drukken is in een concreet aantal voltijdsbanen (fte), omdat het ook inhuur van extern personeel betreft. Momenteel telt KPN ongeveer 12.600 voltijdsbanen.

KPN stelt wel op jaarbasis €350 miljoen te gaan bezuinigen. Het telecombedrijf heeft de kosten de afgelopen vier jaar ook al met €650 miljoen teruggebracht.

Vorige maand verschenen berichten dat 1500 voltijdsbanen op het spel stonden bij KPN. Topman Maximo Ibarra wilde daar toen niet op reageren. Hij gaf wel aan dat de efficiëntie bij KPN kan worden vergroot door digitalisering en vereenvoudiging van werkprocessen. „Banen schrappen is geen doel op zich”, zei Ibarra toen.

Krimpende omzet
KPN kampt al tien jaar met een dalende omzet. De inkomsten zijn gekrompen door meer concurrentie en digitale technologieën.

De werkgelegenheid bij KPN staat al langer onder druk. De voormalige PTT telde in 2002 nog bijna 35.000 medewerkers.

KPN heeft vanochtend ook aangekondigd het aantal glasvezelaansluitingen in Nederland met één miljoen te laten groeien. Ook laat het concern een 5G-netwerk aanleggen voor supersnel draadloos internet en nieuwe toepassingen als zelfrijdende auto’s. De investeringen bij KPN komen op jaarbasis op €1,1 miljard te liggen.

De komende drie jaar zet KPN in op groei van winstgevende activiteiten en een stabilisering van de totale omzet. Topman Ibarra vindt dat KPN de laatste jaren al goede vooruitgang heeft geboekt met zijn bedrijfsveranderingen. ,,Maar het veranderende landschap vereist dat we flexibeler worden en innovaties voor klanten sneller doorvoeren.”

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

CZ stopt vergoeding enkele alternatieve behandelingen

YouTube wil meer eigen content gratis aanbieden