in

Aysel Erbudak : “Was me dit overkomen als ik blond haar en blauwe ogen had gehad?”

Aysel Erbudak wordt beschuldigd van fraude maar zegt dat hier niks van waar is en houdt vol dat deze beschuldigingen voortkomen uit discriminatie.

Ex-directeur van het inmiddels gesloten Slotervaartzieknhuis in Amsterdam, Aysel Erbudak, zit sinds 2015 in een persoonlijk faillissement, maar ze laat in een interview met NRC weten dat ze niet van plan is haar schuldeisers te betalen. Zij vindt dit een “principekwestie”.

“Ik heb vier à vijf schuldeisers, waaronder het Slotervaart, mijn voormalige callcenter dat ik zelf heb opgezet, de Belastingdienst en de Rabobank die mijn huis heeft moeten veilen. Die schulden zijn grotendeels ten onrechte ontstaan en ik ga ze nooit van mijn leven betalen. Uit principe. Ik mag het niet zeggen, maar het zijn toch allemaal zakelijke crediteuren, geen personen” aldus Erbudak in het interview met NRC.

Erbudak staat volgende week terecht wegens verduistering van in totaal 1,2 miljoen euro aan ziekenhuisgeld. Ze geeft niks toe en is zelfs van mening dat deze beschuldigingen allemaal voortkomen uit discriminatie.

Zo zegt ze zelf, “Was me dit ook overkomen als ik oorspronkelijk blond haar en blauwe ogen had gehad?” Ze zegt dat ze al meer dan veertig jaar woont in Nederland en haar Turks gebrekkig is met een Nederlands accent, “toch was ik steeds, die Turkse mevrouw van het Slotervaartziekenhuis”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

25 Miljoen aan Haagse subsidie aan dubieuze denktank

Belastingvrij sparen tot 400 duizend Euro