in

Avondklok wordt naar verwachting drie weken verlengd tot 2 maart

De avondklok van 21 uur die momenteel in Nederland van kracht is, kan worden verlengd tot 2 maart, zo vertellen bronnen aan de Telegraaf.

De maatregel werd op 23 januari ingevoerd om te voorkomen dat een ‘derde coronagolf’ de gezondheidszorg zou overweldigen.

Immunologen hebben gewaarschuwd dat de B117-stam, voor het eerst ontdekt in het Verenigd Koninkrijk, 50 procent besmettelijker is, en nu al goed is voor tweederde van de gevallen in Nederland.

Premier Mark Rutte had tijdens de laatste persconferentie gezegd dat er geen besluit zou worden genomen over een eventuele verlenging van de avondklok, voordat het zou worden besproken met de experts.

De OMT is hoogstwaarschijnlijk voorstander van een langere avondklok omdat er een zorg bestaat over een eventuele stijging van coronagevallen en coronapatiënten, aan gevolgen van de gemuteerde versie van het coronavirus.

Hoewel het aantal besmettingen lijken te dalen in de afgelopen weken, zijn de getallen nog steeds relatief hoog en er is niet genoeg tijd geweest om het effect van de regel te evalueren.

De Telegraaf citeert een bron, “Als de avondklok wordt verlengd, is dat een serieuze optie om het in lijn te brengen met de andere coronamaatregelen.”

Afgezien van de heropening van basisscholen vanaf 8 februari, en het toestaan van winkels om afhaalpunten voor online bestellingen in te stellen, zullen de lockdown-beperkingen niet vóór 2 maart worden versoepeld. De Kamer zal naar verwachting elk verzoek om verlenging van de avondklok goedkeuren.

De Nederlandse politie heeft vorige week meer dan 8000 boetes opgelegd wegens het niet naleven van de coronaregels, vooral aan mensen die na 21 uur, zonder geldige reden nog buiten waren.

In totaal werden 6959 boetes opgelegd voor het verbreken van de avondklok. Ook worden er nog steeds redelijk vaak een boete uitgeschreven voor het niet dragen van een mondkapje.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Eenzaamheid kost gezondheidszorg € 2 miljard

Kleine bedrijven ondernemen juridische stappen tegen de overheid