in

Avondklok blijft voorlopig nog van kracht : Beslissing volgende week

Rechters van het hof van beroep die moeten beslissen of de avondklok legaal is of niet, zullen hun vonnis pas over een week bekendmaken.

Auction Legal Judge Gavel Justice Law Hammer

Na de argumenten van beide partijen te hebben gehoord, zal er meer tijd nodig zijn om tot een besluit te komen en “we willen er rustig over nadenken”, zei de rechtbank vrijdag. Er werd gehoopt dat er vandaag een besluit zou worden genomen.

Het besluit houdt in dat de avondklok in ieder geval tot dan blijft gelden, tot grote ergernis van de Viruswaarheid, die opriep om de avondklok in de eerste plaats onwettig te verklaren.

Parallel aan de rechtszaak dringt de regering aan een spoedwet avondklok door het parlement die de avondklok verankert in de wet. Donderdag steunde de Tweede Kamer het wetsvoorstel, en later op vrijdag stemt de senaat.

De haast om een spoedwet avondklok aan te nemen volgt op de uitspraak van de rechtbank van dinsdag, waarin rechters zeiden dat de avondklok illegaal was omdat deze gebaseerd is op wetgeving die bedoeld was om te worden opgeroepen in tijden van nationale noodsituaties, en de rechtbank oordeelde dat er geen sprake was van een noodsituatie toen de avondklok werd ingezet.

De ministers gingen direct in beroep, wat resulteerde in het besluit van dinsdagavond dat de avondklok van kracht blijft totdat het hof van beroep zijn zegje heeft gedaan.

Uit onderzoek van I&O dat deze week is verschenen, blijkt dat vier op de vijf Nederlanders de avondklok terecht vinden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

HerstelNL komt met een plan voor versoepelingen vanaf 1 Maart

Elke versoepeling van de coronamaatregelen zal voorzichtig moeten gaan