in

Auto’s vernield na demonstratie Pegida in Utrecht

Bij een demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in de Utrechtse wijk Zuilen zijn gisteravond vernielingen aangericht door tegenstanders van de groepering. Drie van hen werden opgepakt.

Ongeveer twintig aanhangers van Pegida verzamelden zich bij de Abi Bakr-moskee voor de vertoning van een anti-islamfilm. De groep werd uit zicht gehouden door met doeken bedekte hekken. Tegenstanders van de demonstranten werden door een politiemacht op afstand gehouden.

Aanhoudingen

Drie personen werden al tijdens de demonstratie aangehouden. Eén voor geweld tegen agenten en twee voor het beledigen van leden van de politiemacht.

Van een confrontatie tussen de twee groepen kwam het niet. De Pegida-aanhangers verlieten de wijk buiten het oog van de achtergebleven tegenstanders. Die lieten in de nasleep van de demonstratie een spoor van vernieling na.

Ingeslagen autoruiten

Volgens een fotograaf ter plekke gooiden tegenstanders van de demonstratie stenen naar de aanwezige agenten. Ook zou er vuurwerk zijn afgeschoten. De Utrechtse politie bevestigde gisteravond dat er autoruiten waren ingeslagen, maar kon verder nog geen uitspraak doen over de ernst van de schade. Vandaag wordt meer informatie bekend, meldde een woordvoerder.

Ook in oktober van vorig jaar meldden aanhangers van Pegida zich voor een demonstratie in Utrecht, maar die werd door burgemeester Jan van Zanen afgeblazen toen tegenstanders de anti-islambetogers met verschillende voorwerpen bekogelden.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meisje (9) aangereden door taxi, chauffeur rijdt door

Louisville Airport wordt hernoemd naar bokslegende Muhammad Ali