in

Automobilisten uit landen met hoog risico moeten negatieve coronatest aantonen

Reizigers die met de auto naar Nederland terugkeren vanuit corona-risicovolle gebieden zullen binnenkort ook een negatieve coronatest moeten laten zien bij terugkeer in het land, vertelde minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge dinsdag aan parlementsleden.

Het plan maakt deel uit van de voorgestelde wijzigingen in de gezondheidswet die het kabinet wil invoeren om quarantaine verplicht te stellen en die nu ter consultatie zijn.

Reizigers zullen willekeurig worden gecontroleerd en er wordt ook verwacht dat ze een document bij zich hebben waarin staat waar ze van plan zijn in quarantaine te gaan, zegt de minister.

Busmaatschappijen die grote groepen mensen naar het land brengen, zullen ook worden beperkt tot het vervoeren van passagiers die een negatieve test en een quarantaineverklaring hebben.

De regering heeft maandag haar aanbeveling om niet naar het buitenland te reizen, tenzij het een essentiële reis is, verlengd tot half april.

Reizigers naar Nederland moeten nog twee negatieve tests kunnen laten zien als ze per vliegtuig of boot reizen, een PCT-test die niet ouder is dan 72 uur en een snelle antilichaamtest.

Het verbod op vluchten en veerboten vanuit Groot-Brittannië is echter vanaf dinsdag opgeheven – hoewel het Britse ingezetenen technisch verboden is om naar het buitenland te reizen.

Hoewel reizen naar Nederland van buiten de EU momenteel afgekeurd wordt, heeft de regering ook afgesproken dat meer mensen vrijgesteld zouden moeten worden van het reisverbod.

Dit omvat zakenreizigers, studenten, kennismigranten, professionals uit de culturele en creatieve sector en mensen in romantische relaties op afstand.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

AstraZeneca geschikt voor 65-plussers en enkele prik voor recent geïnfecteerd

Aantal positieve coronatests daalt, maar het aantal coronapatiënten op de IC blijft stijgen