in

Automobilist crasht tijdens politieachtervolging op A12 bij Utrecht en overlijdt

Bij een politieachtervolging op de A12 tussen Utrecht en Nieuwegein is vannacht een persoon om het leven gekomen. De vluchtende bestuurder zou met hoge snelheid voor de politie zijn weggereden. Volgens betrokken agenten werd de snelheid op meer dan 160 kilometer per uur geschat.

Op de afrit van de A12 bij Utrecht Kanaleneiland kwam de achtervolgde auto in botsing met een personenauto. Twee inzittenden daarvan raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De auto van de vluchtende bestuurder vloog zo hard van de weg dat het motorblok uit de auto werd geslingerd en meters verderop in het groen terecht kwam. De bestuurder overleed ter plekke. Waarschijnlijk verloor de bestuurder de macht over het stuur en klapte hij met hoge snelheid in de vangrail.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Nog onduidelijk is waarom de man er vandoor ging. De afrit is tot in de vroege ochtend afgesloten.

Begin deze maand viel ook een dode na een politieachtervolging. Op de Rondweg in Houten raakte toen een auto van de weg, sloeg over de kop en belandde in de sloot. De bestuurder, een 19-jarige man uit IJsselstein, raakte daarbij ernstig gewond en overleed in het ziekenhuis.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 60 kinderlichamen gevonden in uitvaartcentrum

Márquez hoort bij de allergrootsten met vijfde wereldtitel in MotoGP