in

Australian Islamic Centre helpt brandweer met maaltijden

De dames van de Islamitische Centrum in Australië hebben vier uur gereisd, met vijf vrachtwagens vol benodigheden om maaltijden te bereiden voor uitgeputte Australische brandweerlieden.

Terwijl bosbranden om hen heen woedden, voelden de dames van het Australian Islamic Centre in Newport, Victoria, zich genoodzaakt om hun gemeenschap te helpen en hebben vijf vrachtwagens kunnen vullen met gedoneerde voorraden. Ook hebben de dames 1500 Australische Dollars opgehaald in slechts 48 uur.

Rashid Elhouli, toezichthouder van online public relations voor het Australian Islamic Centre, meldt dat de dames, samen met andere vrijwilligers, meer dan vier uur hebben gereisd om de voorraden onder de slachtoffers uit te delen, “Het opgehaalde geld was eigenlijk bedoeld voor activiteiten voor de jeugd, maar er is gezamelijk besloten om het te gebruiken voor de brandweerlieden en slachtoffers.”

En daar bleef het niet bij. De dames hebben, bij aankomst, ontbijt klaar gemaakt voor de 150 brandweerlieden.
Brandweerlieden hebben de afgelopen maanden onvermoeibaar gewerkt om de bosbranden te bestrijden die het land verwoesten.

81333331_2860305234021911_2669746259534807040_o

“Het Australian Islamic Centre was donderdag, na een gesprek met de Melbourne brandweer, begonnen met het plannen van deze actie” aldus Elhouli.

De brandweer was erg ontroerd van deze barmhartige actie van de Australian Islamic Centre. Rodney Baylis, een Johnsonville brandweerman betuigt zijn dank in een Facebook video, “Ik wil mijj dank doorgeven namens iedereen in de door brand getroffen gebieden.”

“Ik was net aan de telefoon met de kapitein daar beneden en hij brak bijna in tranen, toen ik hem vertelde wat we vandaag voor hen meenemen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kartonnen agenten houden Schiedam veilig

Nederlanders sterven vroegtijdig vanwege vieze lucht