in ,

AstraZeneca kan vaccin vertragingen niet oplossen

De EU en vertegenwoordigers van vaccinbedrijf AstraZeneca zijn er woensdag niet in geslaagd een geschil op te lossen over de levering van vaccins aan EU-burgers.

De EU-commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid, Stella Kyriakides en AstraZeneca topman, Pascal Soriot, bespraken de levering van het vaccin in overeenstemming met de contractuele afspraken die zijn vastgelegd in de geavanceerde koopovereenkomst, schrijft Kyriakides op Twitter.

“Constructieve toon in onze gedachtewisseling met Pascal Soriot, CEO van @AstraZeneca, in onze stuurgroep voor vaccins over de levering van hun vaccin na goedkeuring”, schrijft ze, verwijzend naar de vergadering.

“We betreuren de aanhoudende onduidelijkheid over het leveringsschema en vragen AstraZeneca om een ​​duidelijk plan voor de snelle levering van de hoeveelheid vaccins, die we voor Q1 hebben gereserveerd.

“We zullen met het bedrijf samenwerken om oplossingen te vinden en snel vaccins te leveren aan EU-burgers”, voegde Kyriakides toe.

Het geschil ontstond nadat AstraZeneca en de Britse Oxford University, die het vaccin gezamenlijk ontwikkelden, vorige week verklaarden dat ze niet zoveel vaccin-leveringen aan Europa zouden kunnen leveren als verwacht, als ze wachten op goedkeuring van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Het blok sloot ook overeenkomsten voor de aankoop van vaccins met Moderna, CureVac, Johnson & Johnson en Sanofi / GlaxoSmithKline.

“We verwerpen de logica van wie het eerst komt, het eerst maalt. Dat werkt misschien bij de buurtslagers, maar niet in contracten. En niet in onze aankoopovereenkomsten”, voegde Kyriakides na de vergadering toe.

Ze herhaalde ook dat AstraZeneca haar verplichtingen in haar overeenkomst moet nakomen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kindertelefoon : Kinderen vragen zich af of er ooit een einde komt aan de lockdown

De GGD negeerde privacy problemen van het IT-systeem