in

Arts Duitsland noemt homoseksualiteit en transseksualiteit ziektes

Turks/Duitse Hoofdarts Dr. Metin Cakir, die wordt beschouwd als een gerenommeerde collega in de Helios Kliniek voor hartchirurgie in Karlsruhe, Duitsland heeft sinds maandag voor veel ophef gezorgd met een volledig verwarde en onzinnige tweet op zijn privé Twitter pagina.

De chirurg schreef in het Turks, “Als arts zou ik hier willen vermelden dat homoseksualiteit en transseksualiteit ziektes zijn.”
De tweet werd dinsdagmiddag vroeg verwijderd, maar de Duitse krant, Der Bild heeft een screenshot weten te maken voordat de Tweet werd verwijderd.

Screenshot Bild bericht

De homo- en transfobe tweet ontving meer dan 58 duizend likes voordat hij werd verwijderd. Wel waren er ook duizenden verontwaardigde reacties over de homofobe houding van de dokter. Zo reageerde een gebruiker, “Homoseksualiteit werd in 1990 door de Wereldgezondheidsorganisatie van de lijst met psychische aandoeningen verwijderd. Ik zou je willen vertellen dat je je als arts enorm in verlegenheid hebt gebracht.”

Dr. Silke Bentner, die verantwoordelijk is voor de bedrijfscommunicatie in de Helios Kliniek vertelt de Duitse krant, “De genoemde arts heeft vandaag de hele dag geopereerd. We kregen daarom vanmiddag pas de kans om hem de kans te geven commentaar te geven.”

Bentner laat weten dat er een onderzoek is gestart, “We hebben samen besloten dat de desbetreffende arts tijdelijk verlof op zal nemen en wij onderzoeken momenteel de mogelijkheden van juridische gevolgen. We zullen de zaak verder onderzoeken en beoordelen in samenwerking met de verantwoordelijke medische vereniging. De medewerker is al meer dan 20 jaar hartchirurg op onze locatie en wordt erkend als collega in het kliniek.”

Eén ding is vooral belangrijk voor Dr. Bentner, “We zullen zeker contact opnemen met de LHBT gemeenschap en een gesprek aanbieden.”

Het hoofdkantoor van de Helios Kliniek in Berlijn heeft dinsdagmiddag een verklaring gepost op Twitter, “Beste gemeenschap, als bedrijf promoten we de diversiteit van onze medewerkers. Diversiteit en inclusie zijn erg belangrijk voor ons. De uitspraken in kwestie komen op geen enkele manier overeen met de principes van handelen bij Helios. We beoordelen de zaak intern en behouden ons het recht voor om indien nodig juridische stappen te ondernemen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland begint met menselijke proef van het COVID-19 vaccin

Worden mondmaskers ook verplicht in Nederland?