in

Arabische handelsgroepen boycotten Franse producten als reactie op beledigingen

Arabische activisten lanceerden ook verschillende sociale media-campagnes voor de boycot van alle Franse producten, waarbij ze verschillende hashtags gebruikten, zoals #boycottfrance #boycott_French_products #ProphetMuhammad (#boycottFrankrijk #boycot_franse_producten en #ProfeetMuhammed)

Een grote reeks supermarkten in de Golfstaat in Koeweit, de Alnaeem Cooperative Society, verklaarde dat ze alle Franse producten uit de schappen zal halen, uit protest tegen de beledigende uitspraken van Frankrijk tegen de islam en de profeet.

Een soortgelijke stap werd genomen door verschillende handelsgroepen zoals de Suburb Afternoon Association, Eqaila Cooperative Society en Saad Al Abdallah City Cooperative Society. De drie groepen publiceerden foto’s van Franse producten die uit hun schappen werden gehaald.

Ook Alwajba Dairy Company en Almeera Consumer Goods Company in Quatar zeggen dat ze de Franse producten zullen boycotten en andere alternatieven zullen bieden.

Qatar University heeft zich ook aangesloten bij de boycot campagne en kondigde aan dat ze de Franse Culturele Week zullen uitstellen uit protest tegen de anti-islambeledigingen.

“Elke kleinering of belediging van de islamitische overtuigingen, heiligheden en symbolen zullen worden afgewezen”, aldus de universiteit in een verklaring. “Deze beledigingen schaden de universele menselijke waarden en de hoge ethische principes van alle samenlevingen”, voegden ze eraan toe op Twitter.

In de afgelopen weken viel de Franse president, Emmanuel Macron, de islam en de moslimgemeenschap aan, en beschuldigde moslims van “separatisme”. Hij beschreef de islam als een “religie die overal ter wereld in crisis verkeert”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

16-jarige maaltijdbezorger neergestoken in Zaandam

Italianen gaan straat op in protest tegen avondklok