in

Anti-Racisme protest Rotterdam vroeg beëindigd vanwege drukte

Na een demonstratie in Amsterdam tegen politiegeweld en racisme, was het gisteren zover in Rotterdam. Duizenden mensen liepen de straat op om te protesteren maar burgemeester Aboutaleb beëindigde de demonstratie voortijdig omdat er te veel mensen kwamen opdagen en het was onmogelijk om je aan de coronamaatregelen te houden van anderhalf meter afstand.

Een woordvoerder van de burgemeester vertelde omroep NOS dat de protestlocatie te druk werd en de situatie niet meer onder controle leek. Er werden maximaal vierduizend mensen verwacht maar het bleek toch eerder een groep van bijna vijfduizend mensen.

De demonstratie vond plaats op de Erasmusbrug en omgeving. De politie had drones en megafoons gebruikt om mensen eraan te herinneren dat ze op 1,5 meter afstand moesten blijven, maar uiteindelijk moest alles toch een half uur voor de geplande einde van 18 uur worden beëindigd vanwege een te grote drukte.

De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, kreeg veel kritiek omdat ze niets had ondernomen om de demonstratie van maandag in de hoofdstad te stoppen, waarbij vijfduizend mensen de Dam vulden.

In tegenstelling waren er bij demonstraties in Den Haag en Groningen op dinsdag geen problemen met de sociale afstand.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Britse en Zweedse toeristen niet welkom in Nederland

Mark Rutte : “Racisme is een probleem in Nederland.”