in

Anti-islamorganisatie Pegida mag nooit meer demonstreren bij moskeeën in Eindhoven

Burgemeester John Jorritsma in Eindhoven heeft besloten dat de anti-islamorganisatie, Pegida, niet meer mag demonstreren bij moskeeën in zijn stad. Hij is van mening dat de openbare orde in het geding zou komen als hij toestemming geeft voor betogingen bij deze gebedshuizen, “En als Pegida het daar niet mee eens is, dan moet die organisatie maar naar de rechter stappen.”

De burgemeester gaf Pegida al geen toestemming meer om te demonstreren bij Al Fourqaan-moskee, nadat eind mei een betoging door een tegendemonstratie volledig uit de hand was gelopen. Jorritsma verwees de organisatie vervolgens consequent naar het Stadshuisplein vanwege de risico’s voor de openbare orde.

Maar na maandenlang debat en overweging heeft de burgemeester besloten dat Pegida helemaal niet meer mag demonstreren bij moskeeën in Eindhoven.

Jorritsma kreeg veel steun voor deze aanpak van de gemeenteraad. DENK Eindhoven fractievoorzitter, Adem Topdag, is erg tevreden dat zijn inzet van de laatste maanden eindelijk een oplossing heeft gekregen waar hij en alle Eindhovenaren gelukkig mee kunnen zijn.

ook kreeg de burgemeester veel lof van andere partijen in de gemeenteraad, waaronder VVD, GroenLinks, SP en D66, “Het zijn moeilijke keuzes die hij heeft moeten maken. Dilemma’s. Hij heeft daarin goed belangen afgewogen en gehandeld.” aldus D66 raadslid Jorien Migchielsen.

Pegida heeft inmiddels al aangekondigd dat ze op 16 november opnieuw wil demonstreren in Eindhoven.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Belastingvrij sparen tot 400 duizend Euro

‘Veilig’ manier van roken gaat in rook op