in ,

Ank Bijleveld: Nederland wilt geen Europees leger

De Nederlandse minister van Defensie Ank Bijleveld, zei donderdag dat Nederland zich zal verzetten tegen de oprichting van een “Europees leger”.

Bijleveld zei dat de visie van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron voor een Europees leger “veel te ver” gaan.

“Nederland blijft verantwoordelijk voor de inzet van zijn leger.” aldus Bijleveld.

Bijleveld benadrukte ook dat de Nederlandse regering niet de enige is, omdat er andere landen zijn die zich verzetten tegen het EU-leger.

Indien nodig kan het Nederlandse leger samenwerken met de NAVO en de EU, maar het land is niet afhankelijk van hen, voegde ze eraan toe.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel riep dinsdag op tot het creëren van een leger van de Europese Unie, en benadrukte dat Europeanen niet langer alleen op de VS kunnen vertrouwen voor hun veiligheid.

“Wij Europeanen moeten nu echt ons geloof volledig in eigen handen nemen als we onze unie willen verdedigen”, zei Merkel tegen het Europees Parlement.

De Franse president Emmanuel Macron zei eerder dat het oprichten van een Europees leger onze afhankelijkheid van de Verenigde Staten zal verminderen, en voegde toe: “We zullen de Europeanen niet kunnen beschermen tenzij we besluiten om een echt Europees leger te hebben.”

©Nieuws On

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen pensioenakkoord na marathonoverleg

Nederland tweede op ploegachtervolging