in

Amsterdamse school moet 10 dagen dicht nadat personeel positief test op corona

De 750 leerlingen van het Cartesius Lyceum volgen online lessen terwijl het schoolgebouw wordt schoongemaakt en ontsmet. Het Lyceum zal naar verwachting zeker tot eind volgende week niet openen.

Directeur Sandra Niemeijer vertelde AT5 dat de beslissing nodig was om te voorkomen dat de infectie zich verder door de school zou verspreiden. Ze voegde toe dat het onduidelijk was hoe de personeelsleden, die allemaal milde symptomen hebben, besmet waren geraakt.

De GGD kon geen bron identificeren en “de ventilatie van de school was onlangs met vlag en wimpel door de keuring gekomen”, aldus Niemeijer.

“We hebben geen vergaderingen gehad, we hebben alles online gedaan. En het is niet een groep mensen die samen aan tafel zijn gaan zitten lunchen. Het zijn ook geen mensen die een klas delen.”

Volgens de GGD is het theoretisch mogelijk dat ze het allemaal bij de supermarkt hebben opgepikt en hebben meegenomen naar de school.

“Het was een beslissing die we moesten nemen om 10 dagen online te werken. Het belangrijkste dat we kunnen doen, is de veiligheid van onze studenten en collega’s garanderen. “

©NieuwsOn
Foto : @Twitter Cartesius Lyceum

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe coronabesmettingen zien weer een stijging

Corendon naar rechtbank nadat Sunweb terugtrekt uit overname