in ,

Amsterdam wil toeristen uit coffeeshops verbannen

Buitenlandse toeristen mogen in de toekomst coffeeshops in Amsterdam niet meer binnen.

Femke Halsema, het OM en de politie schrijven in een brief aan de gemeente dat ze in de toekomst alleen willen dat Nederlandse inwoners toegang hebben tot de winkels om cannabis te kopen en te roken.

Inspanningen om de criminaliteit in de afgelopen twee decennia te verminderen, zijn het aantal coffeeshops in Amsterdam teruggebracht van 283 naar 166, maar de vraag naar drugs is, volgens de brief, alsnog toegenomen.

De zogenaamde cannabis-toeristen hebben hieraan bijgedragen, zegt Halsema. Vóór de uitbraak van het coronavirus bezochten buitenlandse toeristen naar schatting 1,5 miljoen keer per maand coffeeshops.

Halsema wijst er ook op, dat uit onderzoek blijkt, dat een groot deel van de buitenlandse toeristen niet naar Amsterdam zou willen komen als ze niet naar een coffeeshop kunnen.

In de afgelopen maanden zijn er steeds meer oproepen geweest van politici, bedrijven, toeristenorganisaties en inwoners van de hoofdstad om een nationale wet te handhaven die inhoudt dat alleen inwoners nog bij de coffeeshops kunnen kopen.

“We gaan absoluut niet op weg naar een cannabis-vrij Amsterdam, omdat coffeeshops bij de stad horen”, aldus Halsema. “Maar er is een enorme wens om toerisme te veranderen. Onze vrijheid mag geen vergunning zijn voor grote groepen jongeren om in de grachten te kotsen, omdat ze te veel hebben gerookt en gedronken.”

Ook wil de burgemeester het aantal coffeeshops in een keten beperken en het aanbod reguleren met een nieuw ‘keurmerk’. Hoewel coffeeshops onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester vallen, wordt het nieuwe voorstel besproken in de gemeente Amsterdam, en is er waarschijnlijk een overgangsperiode voordat het wordt gehandhaafd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Verwijder Trump onmiddellijk uit zijn ambt

Klachten stromen binnen over geannuleerde vakanties vanwege Corona