in

Amsterdam sluit 3 cafés vanwege corona

Amsterdam en Rotterdam zijn momenteel de ‘epicentrum’ met de meeste coronabesmettingen en beide steden zijn van plan om vanaf volgende week mondmaskers verplicht te stellen in drukke gebieden.

Ambtenaren vrezen dat het aantal besmettingen onder de moslimgemeenschap zal toenemen na het Eid-feest dit weekend. De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, heeft er bij de mensen op aangedrongen om thuis te blijven en in kleinere groepen het offerfeest te vieren.

Andere lokale clusters zijn terug te voeren op cafés, waaronder 23 infecties als gevolg van een café in Hillegom, ten zuiden van Haarlem, en een studentenbijeenkomst in Rotterdam. Ambtenaren in Utrecht hebben ook een café eigenaar beboet nadat acht klanten besmet raakten met het coronavirus na het houden van verjaardagsdrankjes op het terrein.

Tot nu toe zijn er 133 clusters geïdentificeerd, volgens cijfers die in de Trouw zijn gepubliceerd. Het aantal corona-infecties in Nederland blijven misschien toenemen, afgelopen vrijdag zijn er nogmaals 338 nieuwe besmettingen gemeld, maar volgens Diederik Gommers, hoofd van de Nederlandse intensive care vereniging, is er geen reden tot paniek.

“In Nederland hadden we zo’n 50 tot 100 nieuwe infecties per dag en dat moeten we als een constante beschouwen.” zo vertelt hij het AD, “Nu zien we daar bovenop clusters, dankzij feesten, barbecues, studentenevenementen en religieuze bijeenkomsten. Al die potentiële bronnen moeten worden onderzocht en in de gaten worden gehouden.”

Hoewel ministers en regeringsdeskundigen beweren dat de meeste infecties kunnen worden herleid tot privébijeenkomsten met vrienden en familie, is in 60 procent van de positieve tests de bron van de infectie nog niet geïdentificeerd, zo blijkt uit cijfers van het RIVM.

Statistici hebben er ook op gewezen dat de oorspronkelijke bron van een clusterinfectie ook vaak onbekend is.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen verplichte quarantaine vakantiegangers risicolanden

Duizenden protesteren in Berlijn tegen COVID-19 beperkingen