in

Amerikaanse diplomaat vlucht het land uit na dodelijke ongeluk

De diplomatieke spanning tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittanië lijkt te groeien, na een dodelijke aanrijding in Groot-Brittanië. De veroorzaker van het ongeluk, waarbij een tiener om het leven kwam, blijkt de vrouw van een Amerikaanse diplomaat en is dankzij haar diplomatieke immuniteit, het land ontvlucht.

Het ongeluk heeft eind augustus plaatsgevonden, waarbij de 19-jarige Harry Dunn om het leven is gekomen na een frontale botsing met een auto. De politie heeft bekend gemaakt dat de auto aan de verkeerde kant van de weg reed.

Nadat de politie onderzoek had gedaan bleek al heel snel dat de bestuurder, de vrouw van de Amerikaanse diplomaat, niet vervolgd kon worden. Als vrouw van een diplomaat genoot zij zelf ook van diplomatieke immuniteit. De politie heeft nog gevraagd om intrekking van haar immuniteit, vanwege de ernstige aard van het ongeluk, maar dit was tevergeefs.

De VS weigerde om immuniteit in te trekken en de diplomaat en zijn vrouw waren al lang teruggevlogen naar de VS met hulp van hun thuisland, terwijl de vrouw de politie had beloofd beschikbaar te blijven voor het onderzoek.

De Britse omroep BBC meldt dat het handelen van de Amerikaanse overheid aantoont dat ‘die speciale band’ die Groot-Brittannië soms denkt te hebben met de VS, niet veel voorstelt.

De ouders van de overleden jongen hebben de vrouw in de media opgeroepen zich niet langer te verstoppen en ook Dominic Raab, Minister van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse overheid aangedrongen om de vrouw alsnog in Groot-Brittannië te laten berechten, maar vooralsnog zonder resultaat.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Totaalverbod op e-sigaretten in Nederland

ME ontruimt klimaatprotest in Amsterdamse centrum