in ,

Amerikaanse bedrijf tekent deal met Nederlandse onderzoekers voor coronamedicijn

Een groot Amerikaans farmaceutisch bedrijf werkt samen met Nederlandse onderzoekers om een geneesmiddel te ontwikkelen op basis van een antilichaam dat infectie door het coronavirus kan blokkeren.

Frank Grosveld, onderzoeker aan de Erasmus Universiteit, vertelde NPO actualiteitenprogramma ‘Dit is de Dag’ op zondagavond dat het bedrijf, die hij weigerde te noemen, massaproductie zou gaan uitvoeren van een geneesmiddel dat afkomstig is van het antilichaam nadat de eerste dierproeven positief waren gebleken.

” We zijn al enige tijd in onderhandelingen met verschillende farmaceutische bedrijven en hebben nu een overeenstemming bereikt met een bedrijf dat een geneesmiddel gaat produceren volgens de juiste protocollen.” aldus Grosveld. “Het zal eerst op een aantal vrijwilligers moeten worden getest en daarna kunnen we beginnen met het behandelen van patiënten.”

Grosveld heeft ook gezegd dat het vijf of zes maanden zal duren voordat het medicijn is ontwikkeld.

Het Nederlandse team, gevestigd in Rotterdam en Amsterdam, heeft een subsidie ontvangen van ‘enkele honderdduizenden euro’s’ voor het uitvoeren van het eerste onderzoek, volgens Grosveld.

Op de vraag of dit betekende dat Nederland een goedkopere deal zou krijgen voor de uiteindelijke medicijn, zegt Grosveld dat hij dat hoopt, “maar ik kan dat niet met zekerheid zeggen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Minder kraanwater in verschillende delen van Nederland

Iedereen met coronaklachten kan nou worden getest