in

Amerika ziet een enorme stijging in Corona besmettingen

De Verenigde Staten hebben nu het grootste aantal nieuwe gevallen van coronavirus ter wereld en overtreffen China en Italië, volgens gegevens die donderdag zijn gepubliceerd door de Johns Hopkins University.

De gegevens tonen aan dat de Verenigde Staten momenteel 85.653 bevestigde corona besmettingen heeft, gevolgd door China met 81.782 en Italië met 80.589.

Het wereldwijde totaal zit volgens de gegevens op meer dan 531 duizend besmettingen. Dit is inclusief meer dan 24 duizend doden en 122 duizend genezen, zo blijkt uit de gegevens die door de in Baltimore, Maryland gevestigde onderwijsinstelling is vrijgegeven.

Gevraagd naar de cijfers voor de Verenigde Staten tijdens een persconferentie van het Witte Huis, zei president Donald Trump dat hij denkt dat de getallen van de Verenigde Staten zo hoog liggen vanwege het aantal tests dat ze verrichten, “Ik denk dat het komt door onze tests. We testen enorme aantallen mensen.” vertelde hij aan verslaggevers. “We doen geweldige tests. En ik weet zeker dat je niet kunt zeggen wat China test en niet test. Ik vind dat een beetje moeilijk.”

Wat het dodental in het land betreft, tonen de gegevens aan dat 1290 mensen zijn gestorven sinds het eerste overlijden werd gemeld in de staat Washington op 11 maart. Het ergste aantal gebeurde in de staat New York, met 395 doden, waarvan 365 in New York City.

Regeringen hebben moeite gehad om de verspreiding van het virus tegen te gaan en hebben verschillende maatregelen genomen om openbare bijeenkomsten te beperken, aangezien mensen die geen symptomen vertonen, alsnog maar besmet kunnen zijn of dat se een drager van het virus kunnen zijn.

Hoewel het aantal sterfgevallen klein is in vergelijking met herstel, kan het virus nog steeds grote gezondheidsproblemen veroorzaken en dodelijk zijn voor ouderen en mensen met reeds bestaande aandoeningen, waaronder hypertensie, diabetes en astma.

Ondanks het stijgende aantal gevallen, hebben de meeste mensen die het virus oplopen slechts milde symptomen voordat ze herstellen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Toename huiselijk geweld sinds het coronavirus

Vrijdag wordt zonnig maar zondag weer bewolking en maar 8 graden