in

Amerika komt met ‘allesomvattend rapport’ over moord Khashoggi

De Amerikaanse president Donald Trump belooft een van de komende dagen met ‘een allesomvattend rapport’ te komen over de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.

‘Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd, de moord op een journalist’, zei Trump zaterdag in Malibu, waar hij de slachtoffers van de bosbranden in Californië bezocht. ‘We zullen een van de komende dagen met een volledig rapport komen, mogelijk maandag of dinsdag.’ Volgens de president zal in het rapport staan wat de gevolgen zijn, wie die veroorzaakt heeft en wie de moord begaan heeft.

Vrijdag berichtte The Washington Post dat de Amerikaanse inlichtingendienst CIA tot de conclusie is gekomen dat de Saoedische kroonprins achter de moord zit. Maar enkele uren later beklemtoonden de Amerikaanse autoriteiten dat er nog geen definitieve conclusie is getrokken. Ook Trump herhaalde dat zaterdag. ‘Er is nog niets beslist, het is te vroeg.’

Europese Unie

De Europese Unie herhaalt intussen haar vraag tot meer duidelijkheid over de omstandigheden van de moord op Khashoggi en wie ervoor verantwoordelijk is. ‘We hebben sinds het begin gevraagd om een diepgaand, geloofwaardig en transparant onderzoek’, aldus een gezamenlijk persbericht van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken en EU-buitenlandvertegenwoordiger Federica Mogherini. De EU wil ook dat Saoedi-Arabië maatregelen neemt ‘zodat zoiets nooit meer kan gebeuren’.

Bron : Volkskrant

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aanhouding rond intocht Sinterklaas Tilburg

Macron dringt aan op hervormingen om de EU sterker te maken