in

‘Alsof Max een inbreker in elkaar slaat en dan de bak in moet’

Jan Lammers heeft geen goed woord over voor de internationale automobielfederatie FIA, die Max Verstappen een taakstraf heeft gegeven voor het meermaals duwen van Esteban Ocon na de Grand Prix van Brazilië. “Dit slaat helemaal nergens op.”

De voormalig Formule 1-coureur vindt dat er te veel nadruk op Verstappens reactie na de race wordt gelegd, terwijl de fout, zo vindt hij, bij Ocon ligt. Die reed de Nederlander bij een inhaalactie van de baan, terwijl hij een ronde achter lag op de koploper van dat moment.

“Ocon moet Max op geen enkele manier in de weg rijden”, zegt Lammers op NPO Radio 1. “Dit soort fouten kan gewoon niet, zó onprofessioneel. En hij speelt nu de vermoorde onschuld, terwijl Max een soort plantsoenendienst heeft. Echt heel knullig. Ocon had een race geschorst moeten worden.”

Lammers is nog niet klaar met zijn tirade: “Het doet mij denken aan een inbreker die je betrapt, in elkaar slaat en dat jij dan de bak in moet. Natuurlijk moet Max zich na de race beheersen, maar Ocon heeft geen enkele zelfreflectie. Wat een kleffe reactie van hem.”

Ocon wast handen in onschuld

Ocon is zich namelijk van geen kwaad bewust. Op Twitter laat de Franse coureur van Force India weten de straf van de FIA te accepteren (of hij zijn tijdstraf van tien seconden bedoelt of de taakstraf voor Verstappen is niet duidelijk). “Maar ik heb zeven keer ingehaald en telkens op een eerlijke manier”, laat hij weten.

Ook Lammers weet niet precies wat de taakstraf voor Verstappen inhoudt. “Dat zal een praatje voor officials zijn ofzo. Nou, hoe gemotiveerd zal dat gaan. Max heeft een beetje geduwd, niet geslagen. Ik vond het allemaal wel meevallen hoor.”

Bron : NOS

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Microsoft: ‘1984’ dreigt door gezichtsherkenning

Homokoppels met kinderwens kunnen straks ook in Nederland terecht