in

Als ziekenhuisopnames blijven stijgen moeten ziekenhuizen andere behandelingen uitstellen

Op maandag waren er inmiddels 892 coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen, dat zijn er 82 meer dan op zondag. Het aantal patiënten op de intensive cares steeg van 163 op zondag, naar 177 op maandag.

“We hebben een aantal dagen een iets lagere stijging gehad dan verwacht, nu een grotere toename dan gedacht. Een hogere stijging na een lagere stijging past bij het beeld. We verwachten in de komende dagen meer dan duizend patiënten te hebben.” aldus Kuipers.

Wanneer dit gebeurd, moeten ziekenhuizen, gedwongen, behandelingen uitstellen, “omdat ze anders het werk niet aan kunnen”, geloofd Kuipers. En dit is niet zo raar, want het gebeurd al in een aantal ziekenhuizen, zoals het Maasstad in Rotterdam.

De meeste ziekenhuisopnames zijn in de Randstad. Vanuit daar moeten meeste coronapatiënten worden verplaatst naar andere delen van het land. Het is niet iets nieuws dat coronapatiënten worden verspreid naar verschillende ziekenhuizen. Dit gebeurd om de druk op de ziekenhuizen zo laag mogelijk gehouden.

Wanneer patiënten worden verplaatst wordt er naar gekeken om ze niet naar ‘te ver’ te verplaatsten. Zo is het nog niet nodig geweest om patiënten te verplaatsen naar ziekenhuizen in Duitsland, maar Nederland heeft wel al een dialoog geopend met onze buren, “Maar we moeten spreiden. Als we dat niet doen moeten ziekenhuizen hun poorten sluiten voor mensen met andere klachten dan corona. Dat willen we niet. En het is vaak maar voor korte duur. Een coronapatiënt ligt gemiddeld 7,5 dag in het ziekenhuis.” aldus Kuipers

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe afspraken met kerkorganisaties : Niet meer dan 30 mensen

Nederland heeft geen Remdesivir meer om coronapatiënten te behandelen