in ,

‘Als Trump Groenland wil kopen, is dat definitief bewijs dat hij gek is geworden’

Zowel Denemarken als Groenland reageren verbaasd op het idee van Donald Trump om Groenland te kopen. De Amerikaanse president zou volgens ingewijden in het Witte Huis gezegd hebben dat hij interesse heeft om Groenland van Denemarken over te nemen, meldde The Wall Street Journal vandaag. Ane Lone Bagger, de Groenlandse minister van Buitenlandse Zaken, reageerde: ,,We willen best zaken doen met de Verenigde Staten, maar wij zijn niet te koop.’’

Ook de Deense oppositieleider Lars Lokke Rasmussen was verbijsterd. ‘Dat moet een 1 aprilgrap zijn, helemaal in het verkeerde seizoen’, twitterde hij. ,,Als hij hier serieus over nadenkt, dan is dit het definitieve bewijs dat hij gek is geworden”, zei woordvoerder Soren Espersen van de populistische Deense Volkspartij tegen de zender DR.

Groenland is een autonoom gebied dat valt onder het koninkrijk Denemarken. De defensie en buitenlandse zaken van het eiland worden wel door Kopenhagen geregeld. De Verenigde Staten hebben er sinds de Tweede Wereldoorlog verschillende militaire bases en weerstations.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Man opgepakt in Enschede die nog 1,2 miljoen moet betalen

Vermist meisje (16) gevonden in auto met mes en veel contant geld