in

Als de coronacijfers niet verder zakken komen er geen versoepelingen voor Kerst

In de 24 uur tot zaterdagochtend werden meer dan 6000 nieuwe gevallen gemeld Rutte benadrukt dat hij dat niet nogmaals wil zien. Hij herhaalde nogmaals de boodschap van de persconferentie van vorige week, “als mensen zich aan de regels houden en het aantal infecties daalt, kunnen we misschien iets doen in december”. 

Het kabinet heeft afgesproken om te bespreken of sommige maatregelen, zoals het sluiten van cafés en bars, voor de feestdagen kunnen worden versoepeld. En Rutte beloofde dinsdag om op 8 december meer informatie te geven over wat wel en niet mogelijk is voor grotere groepsbijeenkomsten met kerst.

“Maar met deze cijfers wordt het moeilijk”, aldus Rutte tijden de online bijeenkomst.

In totaal werden op zaterdag 6.093 nieuwe coronabegevallen geregistreerd, dat waren er 126 meer dan op vrijdag, waaruit blijkt dat de daling die eind oktober begon, nu is gestagneerd.

Het aantal ziekenhuispatiënten blijft dalen, met 185 nieuwe patiënten op zaterdag, een daling van 32 op vrijdag. In totaal worden momenteel 1.902 mensen in het ziekenhuis behandeld voor het coronavirus, van wie 550 op de intensive care.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Anti-islamitische vragen in een schoolopdracht op Leids Lyceum

Daling in nieuwe coronabesmettingen in Italië