in

Algerije verbiedt nikab op het werk

Algerije heeft het dragen van de nikab op de werkvloer verboden. Dat betekent dat vrouwen tijdens het werk geen kleding meer mogen dragen die hun gezicht bedekt. De maatregel werd donderdagavond door premier Ahmed Ouyahia bekendgemaakt, meldde de nieuwszender al-Arabiya.

Ouyahia zei dat alle werknemers, in het bijzonder die van de overheid, herkenbaar moeten zijn. De maatregel is volgens hem genomen om veiligheidsredenen. De meeste Algerijnse vrouwen dragen geen nikab, mede omdat het radicale salafisme niet aanslaat. Toch worstelt het grootste land van Afrika land met radicaal islamisme als een kracht van oppositie tegen de seculiere gevestigde orde die door militairen wordt gedomineerd.

 Het land heeft mede daarom een bloedige burgeroorlog gekend. Toen de militaire machthebbers in 1992 voorkwamen dat een partij van islamisten de verkiezingen won, barstte een burgeroorlog los die bijna tien jaar duurde. De macht is uiteindelijk in handen gebleven van de gevestigde orde van ex-strijders van het FLN (Nationaal Bevrijdingsfront) uit de onafhankelijkheidsoorlog tegen Frankrijk in de jaren 1954-1962. Sinds 1999 is voormalig FLN-strijder Abdelaziz Bouteflika (81) president.
Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Miljoenste Skoda van de band gerold

Eerste genderneutrale paspoort uitgegeven in Breda