in

Agressieve gedrag tegenover buschauffeurs

Vanwege de coronamaatregelen zitten de bussen veel sneller vol omdat er veel minder mensen in de bus mee mogen en dit zorgt voor agressieve gedrag tegenover buschauffeurs. Zo worden bussen bekogeld of bespuugd en volgens Pedro Peters van OV-NL zijn het vooral jeugdige reizigers die zich misdragen.

Buschauffeurs hebben de laatste tijd steeds meer te maken met agressieve passagiers. het is nog steeds relatief rustig in bussen maar zo zegt Peters tegen RTL Nieuws dat bussen langzamer drukker worden en dit zorgt voor meer onrust, “De bussen zitten bijvoorbeeld nu voor zo’n 10 procent vol ten opzichte van ‘normaal’. Maar we zien wel dat het weer wat drukker wordt in het openbaar vervoer. En dat ook de agressie wat toeneemt.”

Bussen worden bekogeld, er wordt gespuugd in de bussen en er is een toename van zwartrijders. En het gaat niet alleen maar om bussen, ook in metro’s en treinen krijgen ov-medewerkers te maken met agressie, “Gelukkig zijn het excessen en is het een kleine groep die zich misdraagt. Het zijn vaak de jongere passagiers. Het over- overgrote deel van de passagiers houdt zich wel netjes aan de regels.” aldus Peters.

De voorzitter van OV-NL vraagt iedereen zich aan de regels te houden en zich te gedragen. Ook wilt hij graag meer duidelijkheid over de regels vanuit de overheid, “Zodat de bedrijven gepaste maatregelen kunnen treffen voor passagiers en personeel. Wie mag er straks in de tram, en wie mag er meereizen in de trein? En: Moeten reizigers mondkapjes op? We willen graag snel duidelijkheid.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Moskeeën in Duitsland gaan weer open

Het wordt een droge Zomer