Acht leden van een Neonazi groep veroordeeld tot gevangenisstraffen in Duitsland

Acht leden van een Neonazi groep veroordeeld tot gevangenisstraffen in Duitsland

Een Duitse rechtbank veroordeelde dinsdag acht neonazi's tot gevangenisstraffen wegens het oprichten van een terroristische groep en het plannen van aanslagen om de democratische constitutionele orde omver te werpen.

Amerika ziet een enorme stijging in Corona besmettingen
ABN Amro schrapt 800 banen
Het Coronavirus was al veel langer in Nederland

Een Duitse rechtbank veroordeelde dinsdag acht neonazi’s tot gevangenisstraffen wegens het oprichten van een terroristische groep en het plannen van aanslagen om de democratische constitutionele orde omver te werpen.

De leden van de zogenaamde “Revolution Chemnitz”, een neonazistische groep, werden veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen twee jaar en drie maanden, en vijf en een half jaar. Het proces duurde zes maanden in de Oost-Duitse deelstaat Dresden.

De Hogere Regionale Rechtbank van Dresden achtte de verdachten schuldig aan lidmaatschap van een terroristische organisatie en beraamde gewapende aanvallen op immigranten en politieke figuren om de grondslagen van de democratische staat te doen schudden.

De acht neonazi’s, tussen 22 en 32 jaar oud, werden in 2018 gearresteerd in de Oost-Duitse deelstaat Chemnitz, een vesting van extreemrechtse partijen en groepen.

Uit de interne communicatie van de groep bleek dat ze op 3 oktober een terroristische aanslag in Berlijn hadden gepland, tijdens de viering van de “Dag van de Duitse Eenheid”.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0