in

Acht leden van een Neonazi groep veroordeeld tot gevangenisstraffen in Duitsland

Auction Legal Judge Gavel Justice Law Hammer

Een Duitse rechtbank veroordeelde dinsdag acht neonazi’s tot gevangenisstraffen wegens het oprichten van een terroristische groep en het plannen van aanslagen om de democratische constitutionele orde omver te werpen.

De leden van de zogenaamde “Revolution Chemnitz”, een neonazistische groep, werden veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen twee jaar en drie maanden, en vijf en een half jaar. Het proces duurde zes maanden in de Oost-Duitse deelstaat Dresden.

De Hogere Regionale Rechtbank van Dresden achtte de verdachten schuldig aan lidmaatschap van een terroristische organisatie en beraamde gewapende aanvallen op immigranten en politieke figuren om de grondslagen van de democratische staat te doen schudden.

De acht neonazi’s, tussen 22 en 32 jaar oud, werden in 2018 gearresteerd in de Oost-Duitse deelstaat Chemnitz, een vesting van extreemrechtse partijen en groepen.

Uit de interne communicatie van de groep bleek dat ze op 3 oktober een terroristische aanslag in Berlijn hadden gepland, tijdens de viering van de “Dag van de Duitse Eenheid”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronavirus : Dodental in Nederland stijgt naar 276

Corona kan een recessie veroorzaken