in ,

Aboutaleb roept moslims op om Offerfeest thuis te vieren

Nederland, Amsterdam, 20160530 EU2016, commissie van de Regio's, CoR, Westergasfabriek, Pact of Amsterdam, BZK, Forum on the EU Urban Agenda

In een gesprek met Nieuwsuur, mede namens Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, zegt Aboutaleb dat de regering alternatieve maatregelen moet voorbereiden als besmettingen blijven stijgen, “Het meest maak ik mij zorgen over het feit dat de belangrijkste maatregel, die waar we het meest van verwachtten, de 1,5 meter, sleets is geworden”, zegt Aboutaleb. “Voor heel veel mensen heeft die geen betekenis meer, en dat betekent dat we ons moeten beraden op, what’s next.”

Hij voegt toe, “Als burgemeester heb ik juridisch een vrij zwakke basis. De maatregelen zijn vrijblijvend: het advies is om thuis te blijven. Ik kan momenteel niet iemand dwingen.”

Uit cijfers van het RIVM zien we dat het aantal besmettingen in Rotterdam dagelijks toeneemt en Aboutaleb spreekt zijn bezorgdheid uit over de komende offerfeest, “We hebben de afgelopen periode bij acht Rotterdams-Marokkaanse gezinnen veertig besmettingen geconstateerd. Allemaal als gevolg van groepsbesmettingen thuis.” Hij roept ook iedereen op om de feestdagen binnen te vieren en niet buiten met een massaal groep.

©NieuwsOn
Foto : Wikipedia

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Komen er regionale ‘lockdowns’ in Nederland?

Meeste migranten binnen tien jaar weer weg