in

Aboutaleb komt met nieuwe regels trouwstoet

Rotterdamse burgemeester, Ahmed Aboutaleb, heeft in een brief aan de gemeentenraad gemengd dat trouwstoeten in de stad zich voortaan moeten melden en wie dit niet doet kan een flinke boete krijgen. Deze regel gaat in vanaf januari.

“De trouwstoeten die zich melden mogen niet in gesloten formatie rijden en dienen zich aan de verkeersregels te houden. Ook mogen er geen wegen worden afgezet of geblokkeerd.” aldus Aboutaleb.

Bij het melden van de trouwstoet, moet je de start- en eindlocatie, de route, het verwachte aantal auto’s en de datum en het tijdstip vermelden bij de gemeente,” Op basis van deze informatie kan een inschatting gemaakt worden van de verkeersimpact op de stad. Ook kunnen naar aanleiding van de melding voorschriften worden medegedeeld. Er kan desgewenst in overleg worden getreden met de melder over de route.” zo schrijft de burgemeester in zijn brief aan de gemeentenraad.

Deze strenge wijziging, in de Algemene Plaatselijke Verordening, komt naar aanleiding van de mishandeling van een agent door een deelnemer van een overlastgevende trouwstoet in Rotterdam. Er was sprake van een incident tussen de politie en aantal deelnemers van een trouwstoet. Politieman Gert Jan de Jonge werd toen bewusteloos geslagen.

De politie zoekt nog steeds naar de dader en heeft al meerdere malen oproepen gedaan naar getuigen, maar de dader is nog steeds niet gevonden.

De gemeente Rotterdam heeft, naar aanleiding van deze incident, ook besloten een verkennend onderzoek te doen naar de mogelijkheden om een meldplicht in te stellen die nu begin volgend jaar ingaat.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie gebeld na het winnen van 25 duizend euro

Huizenprijzen stijgen naar recordhoogte