in

Aboutaleb grijpt in na incidenten azc

2018-01-11 18:36:50 ROTTERDAM - Burgermeester Ahmed Aboutaleb reageert tijdens een debat van de Rotterdamse gemeenteraad over de uitspraak van burgemeester Aboutaleb dat elke moslim een beetje salafist is'. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Ook wordt de beveiliging van het azc Beverwaard uitgebreid en worden overlastgevers zo snel mogelijk de opvang of zelfs Nederland uitgezet.

Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en burgemeester Ahmed Aboutaleb hebben daar afspraken over gemaakt. Aanleiding is dat het aantal incidenten waarbij bewoners betrokken zijn in korte tijd fors is toegenomen.

Het aantal incidenten is in korte tijd verdrievoudigd: waren het er in de periode april-juli ’nog maar’ twintig, sinds augustus zijn het er 69. Daarbij gaat het volgens Aboutaleb om zaken als geweld, diefstal en overlast. In een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad stelt hij dat er „een duidelijke relatie is tussen de toename en de veranderde doelgroep op het azc.”

„Waar mogelijk worden individuele maatregelen getroffen om personen aan te sporen mee te werken aan lopende procedures. Hierbij kan gedacht worden aan extra meldplichtmomenten, kamercontroles en zo mogelijk in bewaringstellingen”, schrijft de burgemeester.

„In het kader van de openbare orde en veiligheid is het mogelijk om lokaal specifieke maatregelen te treffen”, aldus het COA. „Dat gebeurt in samenspraak met bevoegde instanties als politie, gemeente en Openbaar Ministerie (OM). „Asociaal of gewelddadig gedrag wordt niet getolereerd. Personeel van het COA spreekt bewoners aan op ongewenst gedrag. Waar mogelijk wordt aangifte gedaan bij de politie en zijn er ook andere sancties mogelijk, zoals overplaatsing of beëindiging van de opvang.”

Eerder werden door het COA en gemeenten al specifieke maatregelen genomen op en rond azc’s in Weert, Ter Apel en Oisterwijk. Het AZC Beverwaard aan de Edo Bergsmaweg in Rotterdam-Zuid ging twee jaar geleden open. In de eerste tijd was er volgens de gemeente nauwelijks overlast en waren er weinig klachten van omwonenden. De komst van het azc leidde in 2015 tot veel woede bij de wijkbewoners. Het ging desondanks een jaar later open.

Bron: De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Nederlandse trainers zouden niet in landen zoals Turkije moeten werken’

Weerbericht: Zon komt af en toe door bewolking heen en plaatselijke buien