in ,

ABN Amro zegt nee tegen hypotheken voor Nederlandse expats buiten Europa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ABN Amro, dat in 2016 begon met het sluiten van buitenlandse bankrekeningen om kosten te besparen, maakt het nu bijna onmogelijk voor Nederlandse expats buiten Europa om een hypotheek te krijgen.

ABN Amro was de laatste van de grote Nederlandse banken die hypotheken aanbood aan Nederlandse expats, maar heeft nu drastisch ingeboet op het helpen van Nederlanders die buiten de EER wonen om een huis in Nederland te kopen.

“Een groot aantal mensen wordt beïnvloed door de verandering van beleid.” vertelde financieel adviseur, José de Boer, aan DutchNews.nl. “We weten dat er een lijst is van rode en oranje landen waar ABN Amro geen zaken wil doen, maar ze houden het geheim.” zei ze.

In de tussentijd vinden Nederlandse expats die werkzaam zijn in plaatsen zoals Dubai, Qatar en de VAE het onmogelijk om een pied a terre in hun thuisland te kopen.

Velen zijn piloten, anderen werken voor financiële instellingen of de Nederlandse overheid. “Eén bankcliënt die als vermogensbeheerder voor ABN Amro zelf werkte, werd een hypotheek geweigerd omdat de bank niet zeker kon zijn van de bron van haar inkomsten.” vertelde De Boer, aan DutchNews.nl.

ABN Amro vertelde het Financieele Dagblad dat het leveren van diensten aan klanten buiten de Europa ‘meer risico’s en extra kosten’ oplevert. Het nieuwe beleid is alleen van toepassing op nieuwe hypotheken.

In 2016 schreef ABN Amro aan ongeveer 15 duizend klanten die buiten Europa wonen om hen te vertellen hun rekeningen te sluiten. De groep bestond uit Nederlandse gepensioneerden en was verspreid over 100 landen. De destijds gegeven reden was om kosten te besparen en op Europa te focussen.

De Boer heeft ABN Amro geschreven om een verandering van hart aan te moedigen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

VVD trekt zich terug uit lokale coalitie in geschil over klimaatplan

Farmaceutische bedrijven geloven dat Nederland het bedrijfsklimaat ondermijnt