in ,

ABN Amro schrapt 800 banen

Bij de aankondiging van de revisie op woensdag zei CEO, Robert Swaak, dat de bank zich nu zal concentreren op ‘segmenten waar we schaal kunnen bereiken, dus we zullen ons concentreren op Nederland en Noordwest-Europa’.

Tegelijkertijd zal de Corporate & Institutional Banking (CIB) van de bank alle niet-Europese corporate banking-activiteiten beëindigen en zullen de niet-kernactiviteiten in de komende drie tot vier jaar worden afgebouwd.

De bank, die nog steeds voor 56 procent in handen is van de Nederlandse overheid, rapporteerde in het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 5 miljoen euro, na bezuinigingen van 8 procent.

De bedrijfswinst werd getroffen door een voorziening van 703 miljoen euro om oninbare vorderingen te dekken, waarvan 591 miljoen euro voor rekening van de CIB was, inclusief leningen aan de failliete Duitse betalingsverwerker Wirecard.

ABN Amro boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een verlies van 395 miljoen euro, de eerste keer in 6,5 jaar dat de bank geen winst kon maken. Ook dat was grotendeels te danken aan de CIB, met name problemen met een Amerikaans investeringsfonds en ‘potentiële fraude’ waarbij een in Singapore gevestigde oliehandelaar betrokken was.

De bank wacht ook nog op het resultaat van een strafrechtelijk onderzoek dat in september is gestart naar vermeende tekortkomingen bij het uitvoeren van de juiste witwascontroles.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 4.000 nieuwe Covid-19 besmettingen in één week

Geen Zwarte Piet meer op Facebook en Instagram