in

Aanvallers van Turkse Ambassade in Denemarken krijgen gevangenisstraf

Een Deense rechtbank heeft woensdag vier personen veroordeeld tot gevangenisstraffen, vanwege hun betrokkenheid op een aanval op de Turkse ambassade in Kopenhagen vorig jaar.

Drie van de veroordeelden, tussen 19 en 24 jaar oud, werden veroordeeld tot één jaar en negen maanden in de gevangenis, terwijl de vierde dader anderhalf jaar achter de tralies werd geplaatst.

De tijd die ze sinds maart in detentie doorbrengen, zal worden opgenomen in de gevangenisstraf.

De rechtbank heeft ook opdracht gegeven om de veroordeelden 12 jaar te verbannen van het land, nadat ze hun vonnis hebben voltooid.

Rechtbankdocumenten melden dat de veroordeelden probeerden de ambassade in brand te steken door twee van de zeven Molotov-cocktails te gooien die ze bij zich hadden. Er werden geen slachtoffers gemeld, maar het gebouw leed schade.

Er wordt verwacht dat de verdedigingsadvocaten in beroep gaan tegen het vonnis.

Aanvallen op Turkse gebouwen in Europa werden intenser nadat Turkije Operation Olive Branch afgelopen januari had gelanceerd om de PYD / PKK en Daesh terroristen uit Afrin, Noordwest-Syrië, te verwijderen.

De PKK, die door Turkije, de Verenigde Staten en de Europese Unie als een terroristische organisatie wordt vermeld, voerde meer dan 30 jaar lang een terreurcampagne tegen Turkije uit en was verantwoordelijk voor de dood van bijna 40 duizend mensen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DENK begint geen publieke omroep

Criminelen hacken vaker bestelformulieren van webshops