in

Aantal toeristen in Nederland ziet een daling dit jaar

Bovendien daalt het aantal Nederlanders dat thuis op vakantie gaat met 50 procent, zo meldt het NBTC aan de Telegraaf. Uit de laatste enquête van de organisatie blijkt dat twee op de vijf Nederlanders die dit jaar op vakantie gaan in Nederland blijven, maar de meesten willen graag drukke bestemmingen en andere toeristen vermijden.

“Mensen zijn nog steeds erg voorzichtig, ook al trekken de zomerboekingen nu aan.” aldus Geert Dijks directeur van recreatiebedrijfsvereniging Hiswa-Recron, “Maar Nederland zal deze zomer lang niet vol zitten.”

Het NBTC zegt dat Duitse en Belgische toeristen zullen blijven komen, hoewel hun aantal een daling ziet van 40 tot 50 procent. Er zullen 60 procent minder toeristen uit andere Europese landen komen, terwijl bezoekersaantallen uit Amerika en China met 80 procent zullen dalen, vertelt de organisatie aan de krant.

Het NBTC is een campagne gestart met de naam ‘hier moet je zijn’ om mensen aan te moedigen om minder bezochte beautyspots te bezoeken, van de kaasmarkt van Alkmaar tot het historische centrum van Zwolle.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Man rijdt met auto in basisschool

Oranje houdt Turkije in ‘oranje’ lijst maar waar is dat op gebaseerd?