in

Aantal positieve coronatests stijgt opnieuw : 6.446 nieuwe coronagevallen

Afgelopen 24 uur (tot zaterdagochtend) zijn er 6446 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dit is een een stijging van 405 gevallen, in vergelijking met gisteren en tevens het hoogste aantal in afgelopen twee maanden.

Afgelopen week zijn gemiddeld 5121 mensen per dag positief getest op het coronavirus.
Door de sterke stijging op vrijdag en zaterdag is het aantal positieve tests in een week met 13 procent gestegen. Dit komt mede door de toename van 23 procent van het aantal uitgevoerde testen in de week tot en met donderdag.

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft echter dalen tot 1875 op zaterdag, van wie er 544 op een intensive care worden behandeld. Dat is vrijdag 22 patiënten gedaald, zei het nationale patiëntencoördinatiecentrum.

De stijging van het aantal coronagevallen komt twee weken na de opening van middelbare scholen, en 10 dagen nadat niet-essentiële winkels werden heropend op afspraak.

Premier Mark Rutte zei destijds dat het besluit om de lockdown-regels enigszins te versoepelen een gewaagde beslissing was. De volgende herziening van de lockdown-maatregelen vindt plaats op 22 maart, na de algemene verkiezingen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lentestorm : Eén dood, twee gewond en € 30 miljoen schade

DENK in Eindhoven : Een dag met Tunahan Kuzu